Hår- och makeupstylist

Yrkesutbildning hos Movant Stockholm Bromma

Har du ett stort intresse för makeup och hår? Hos Movant i Bromma kan du läsa en CSN-berättigad vuxenutbildning till Hår- och makeupstylist, kvalitetsstämplad av branschens yrkesråd-SEYF som certifierad utbildning. Vi utför även en bransch diplomering i Makeup stylist och Makeup artist.

Hår- och makeupstylist passar dig som är kreativ, social och tycker om att arbeta med service. Du ska ha en känsla för färg och form, vara intresserad av digitala tekniker, samt inte vara rädd för att ta kontakt med nya människor. Vi på Movant arbetar nära branschen och värnar om elevens individuella utveckling.

Vi har små klasser där läraren har en nära relation med eleverna som gör att dina förutsättningar ges utrymme till att lyckas i branschen. Efter utbildningen kan du välja mellan att vara anställd eller egen företagare, samt arbeta på salong eller i butik.

Mål med stylistutbildningen

Denna yrkesutbildning ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som stylist.

Utbildningens längd 

Stylistutbildningens längd: 32 veckor.

Om utbildningen

Du läser på heltid hos Movant Stockholm Bromma. Du kommer få lära dig grunderna i makeup artisteriet såsom färg och formlära, material- och produktkunskap, olika tekniker i skönhetsmakeup, korrigeringsmakeup, hur du restylar kunder såsom att bygga på din makeup efter behov och tillfälle, samt grunderna inför tv, film, foto, avant garde och trender. Du kommer även få grundkunskaper inom olika hudtoner och hudtyper.

Inom hårstyling kommer du som elev få och lära dig de grundläggande kunskaperna inom hårdesign, samt grundteknikerna som en hårstylist arbetar med såsom styling med olika värme verktyg, produkt- och verktygskunskap, olika hårtexturer, flättekniker, halv-eller heluppsättning, hårstyling inför tv, brud-och fest uppsättningar, hur du tänker kring fotografering och modevisningar.

Vi arbetar även med försäljning och service metoder, hur du blir en bra säljare samt kundhantering vid olika situationer du som stylist kommer möta. Vi går igenom kunskaper som du kan behövas ha för att driva ett eget företag där vi fokuserar på hur vi kan bygga upp vår entreprenörskapsanda. 

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

6 veckor totalt, uppdelade i två olika perioder. Under din APL förväntas det att du är på en arbetsplats som en arbetsvecka dvs. 40h/vecka, måndag-fredag.

Certifikat

Möjliga certifikat du kan välja att ta under denna utbildning:

  • Makeup artist
  • Makeupstylist
  • Hårstylist

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Du ansöker på kommunens hemsida. Här finns mer information om hur du ansöker.

Snabba fakta

Utbildningstyp Komvux

Poäng 1400

Omfattning 32 veckor

Förkunskaper Inga

Studieform Klassrum

Studietakt Heltid

Studietid Dagtid

Hår- och makeupstylist Stockholm Bromma

800
Kurs
Poäng
Frisör 1
200
Tekniker och metoder för att utföra vanligt förekommande designtekniker på korta och långa hår, till exempel fön-, tång-, curler- och clipstekniker samt långhårstekniker. Användning av hårvårds- och stylingprodukter. I samband med det behandlas uppskattning av tids- och materialåtgång. Terminologi samt skiss- och ritteknik för att förstå och följa instruktioner, men också för att beskriva idéer och kommunicera kring arbetsprocessen. Färg-, form-, design- och proportionslära för ansikten och på korta och långa hår samt skägg. Fackspråk för att förstå och följa instruktioner och för att kommunicera kring arbetsprocessen. Utvärdering och analys av arbetsprocess och resultat. Digitala tekniker för inspiration och dokumentation. Hantering och vård av maskiner och verktyg. Hygieniskt, ergonomiskt riktigt och arbetsmiljömässigt säkert arbetssätt samt hur man använder skyddsutrustning. Arbete med hänsyn till miljön, till exempel genom återvinning och källsortering. Ansvarsfullt uppträdande i yrkesutövandet.
Hår- och makeupstylist 2
200
Kombinerade designtekniker på korta och långa hår, till exempel kombinationer av fön-, tång-, curler- och clipstekniker samt olika långhårstekniker. Grundläggande tekniker och metoder för att utföra enklare makeuper, däribland underlagsmakeup, ögon, kinder och läppar vid skönhetsmakeup. Planering av tidsåtgång samt beräkning och val av produkter och material till arbetet. Terminologi samt skiss- och ritteknik för att beskriva idéer, process och resultat. Färgers, formers och proportioners betydelse vid idéutveckling och skisstekniker. Utvärdering och analys av arbetsprocess och resultat. Beskrivning och dokumentation av idéer och arbetsprocesser med hjälp av fackspråk och digitala tekniker. Hantering och vård av maskiner och verktyg. Hygieniskt, ergonomiskt riktigt och arbetsmiljömässigt säkert arbetssätt samt hur man använder skyddsutrustning. Arbete med hänsyn till miljön, till exempel genom återvinning och källsortering. Säljarbete, försäljningstekniker och kundbemötande.
Hår- och makeupstylist 3
200
Designtekniker på olika hårtyper samt långa och korta hår för både vardag och fest. Tekniker och metoder för att utföra makeup och hår som restyling, från vardag till fest, på kunder och modeller med olika hud- och hårtyper. I samband med detta behandlas visualisering och mottagarens tolkning av restylingens resultat. Varierade makeuptekniker och metoder för naturlig dagmakeup samt fest-, mode- och trendmakeup på kunder eller modeller med olika utgångslägen, däribland elasticitet och hudton. Makeuptekniker för att dölja och framhäva egenskaper, däribland korrigering och skuggning. I samband med arbetsuppgifter behandlas produkter, verktyg och ma­te­ri­al från olika leverantörer. Detaljerad planering av tidsåtgång samt kostnadsberäkning och val av material. Terminologi samt skiss- och ritteknik för att beskriva idé, process och resultat. Betydelse av färg, form och proportion för resultatets kvalitet. Fackspråk, anpassat efter situation och mottagare. Utvärdering och analys av arbetsprocess och resultat. Digitala tekniker för dokumentation av arbetsprocessen och det färdiga resultatet. Hygieniskt, ergonomiskt riktigt och arbetsmiljömässigt säkert arbetssätt samt hur man använder skyddsutrustning. Arbete med hänsyn till miljön, till exempel genom återvinning och källsortering. Kundorienterat och ansvarsfullt yrkesutövande vid behandling, försäljning och service, till exempel vid kundsamtal. I samband med det behandlas kassasystem och hantering av olika betalningsmedel.
Hår- och makeupstylist 4
200
Kombinerade och varierade designtekniker på kunder och modeller där kvalitet och lönsamhet är i fokus. Frisyr och makeup på modeller eller kunder anpassat till fest och bröllop. Kombinerade och varierade makeuptekniker där kvalitet och lönsamhet är i fokus. Arbete på kunder och modeller med olika hudtoner, varierade former och detaljer i ansiktet. Effektivisering och planering av tidsåtgång samt kostnadsberäkning vid val av produkter och material. Planering av inköp och prissättning av produkter, varor och tjänster för bättre lönsamhet. I samband med det behandlas exponeringstekniker. Terminologi samt skiss- och rittekniker för vidareutveckling av idéer, process och resultat. Användning av färg, form och proportioner för kvalitetshöjning av resultat. Fackspråk, anpassat efter situation och mottagare, till exempel vid kommunikation med bransch och kund. Kommunikation kring arbetsprocessen samt utvärdering och analys av arbetsprocess och resultat. Digitala tekniker vid försäljning och enkel marknadsföring samt dokumentation av arbetsprocessen och det färdiga resultatet. Hygieniskt, ergonomiskt riktigt och arbetsmiljömässigt säkert arbetssätt samt hur man använder skyddsutrustning. Arbete med hänsyn till miljön, till exempel genom återvinning och källsortering. Kroppsspråk och kulturella skillnader i kommunikation med kunder både vid behandlingar och säljsituationer. Tillämpning av god säljetik. Ändamålsenligt och ansvarsfullt yrkesutövande vid behandling, försäljning och service.
Summa 800

Vanliga frågor och svar

Håll mig uppdaterad!

Fyll i dina kontaktuppgifter så håller vi dig uppdaterad om kommande event, studiestarter och ansökningstillfällen. OBS! Detta är inte en ansökan till utbildningen.

Välj den kommun där du är folkbokförd
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning
Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan, chattar med oss, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär 
När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss epost@movant.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar och uppgifterna i chattsystemet Kundo finns i 30 dagar.

Dina personuppgifter
De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
  • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här https://movant.se/hantera-personuppgifter-och-cookies/

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter
Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter
Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter
Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskyddsombud@movant.se alternativt dataskydd@academedia.se.

 

Movants kvalitetsarbete

Movant AB är ISO-certifierade inom kvalitet och miljö

Movant AB är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Detta innebär att vi arbetar med att systematiskt förbättra vår kvalitet och överträffa våra kunders förväntningar, och att vi lever upp till konkreta och erkända miljökrav.

Almega utbildningsföretagen

Movant AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som följer deras kriterier för kvalitetsauktorisationen de har ställt upp.