Mål 

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som stylist.

Längd 

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år utbildningen till stylist är CSN-berättigad och kostnadsfri. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Utbildningen 

Under utbildningens gång får du lära dig grundläggande kunskaper i kurserna Hantverksintroduktion, Frisör 1, Personlig Försäljning 1, Entreprenörskap samt Material och Miljö. För att sedan fördjupa dig i Hår och makeupstylistkurserna. Vi lär oss grunderna i makeup artisteriet såsom färg och formlära, material- och produktkunskap, olika tekniker i skönhetsmakeup, styling inför tv, film, foto, avant garde, trender och teater. Inom hårstyling kommer du som elev få och lära dig de grundläggande kunskaperna inom hårdesign, samt grundteknikerna som en hårstylist arbetar med såsom styling med värmeverktyg, produkt- och verktygskunskap, flättekniker, halv-eller heluppsättning, hårstyling inför tv, fotografering och modevisningar.

Hos oss läser du två utbildningar som bygger på varandra. Den ena utbildningen heter Hår-och Makeupstylist bas och den andra heter Hår- och Makeup stylist påbyggnad.

I basutbildningen ingår dessa kurser:

 • Hantverksintroduktion 200p
 • Frisör 1 200p
 • Personlig försäljning 1 100p
 • Hår och makeupstylist 2 200p
 • Material och Miljö 200p
 • Längd: 40 veckor
 • Poäng: 800p
 • Arbetsplatsförlagt lärande: 6 veckor

Hår och makeupstylist påbyggnadsutbildning, i denna utbildning ingår dessa kurser:

 • Hår- och makeupstylist 3 200p
 • Hår- och makeupstylist 4 200p
 • Entreprenörskap 100p
 • Längd: 25 veckor
 • Poäng: 500p
 • Arbetsplatsförlagd lärande: 4 veckor

Certifikat

Du kan välja att ta följande certifikat under denna utbildning:

 • Makeup artist
 • Hårstylist
 • Stilrådgivare

I utbildningen ingår även certifieringsutbildningarna Härdplast och HLR. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Vem kan söka?

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Vill du veta mer om utbildningen?

Hör av dig till oss för mer information om utbildningen.

Välj din utbildningsort
Utbildningar

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Så här ansöker du till Movant Bromma

Den här utbildningen finns även i

Stylist Bromma

Period 1

460
Kurs
Kurskod
Poäng
Hantverk introduktion
HAVHAV0
200
Frisör 1
HAVFRI01
200
Personlig försäljning 1
FÖRPER01
60

Period 2

340
Kurs
Kurskod
Poäng
Personlig försäljning 1
FÖRPER01
40
Hår och MakeUpStylist 2
HAVHAR02
200
Material och miljö
HVKMAE0
100
Summa 800

Movants kvalitetsarbete

Movant AB är ISO-certifierade inom kvalitet och miljö

Movant AB är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Detta innebär att vi arbetar med att systematiskt förbättra vår kvalitet och överträffa våra kunders förväntningar, och att vi lever upp till konkreta och erkända miljökrav.

Almega utbildningsföretagen

Movant AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som följer deras kriterier för kvalitetsauktorisationen de har ställt upp.