×

 

Yrkesutbildning till stylist

Har du ett stort intresse för makeup, hår och mode? Hos Movant kan du läsa en CSN-berättigad vuxenutbildning till stylist, kvalitets stämplad av branschens yrkesråd-SEYF som certifierad utbildning. Vi utför även en bransch diplomering i Makeup artist, Makeup Stylist samt Stilrådgivare! Yrket passar dig som är, kreativ, social och tycker om att arbeta med service. Du ska ha en känsla för färg och form, vara intresserad av digitala tekniker, samt att inte vara rädd för att ta kontakt med nya människor. Vi på Movant arbetar nära branschen och värnar om elevens individuella utveckling. Vi har små klasser där läraren har en nära relation med eleverna som gör att dina förutsättningar ges utrymme till att lyckas i branschen. Efter utbildningen kan du välja mellan att vara anställd eller egen företagare.

Mål 
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som stylist.

Längd 
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år utbildningen till stylist är CSN-berättigad och kostnadsfri. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

Utbildningen 
Under utbildningens gång får du lära dig grundläggande kunskaper i kurserna Hantverksintroduktion, Frisör 1, Personlig Försäljning 1, Entreprenörskap samt Material och Miljö. För att sedan fördjupa dig i Hår och makeupstylistkurserna. Vi lär oss grunderna i makeup artisteriet såsom färg och formlära, material- och produktkunskap, olika tekniker i skönhetsmakeup, styling inför tv, film, foto, avant garde, trender och teater. Inom hårstyling kommer du som elev få och lära dig de grundläggande kunskaperna inom hårdesign, samt grundteknikerna som en hårstylist arbetar med såsom styling med värmeverktyg, produkt- och verktygskunskap, flättekniker, halv-eller heluppsättning, hårstyling inför tv, fotografering och modevisningar.

Hos oss läser du två utbildningar som bygger på varandra. Den ena utbildningen heter Hår-och Makeupstylist bas och den andra heter Hår- och Makeup stylist påbyggnad.

I basutbildningen ingår dessa kurser:

 • Hantverksintroduktion 200p
 • Frisör 1 200p
 • Personlig försäljning 1 100p
 • Hår och makeupstylist 2 200p
 • Material och Miljö 200p
 • Längd: 40 veckor
 • Poäng: 800p
 • Arbetsplatsförlagt lärande: 6 veckor

Hår och makeupstylist påbyggnadsutbildning, i denna utbildning ingår dessa kurser:

 • Hår- och makeupstylist 3 200p
 • Hår- och makeupstylist 4 200p
 • Entreprenörskap 100p
 • Längd: 25 veckor
 • Poäng: 500p
 • Arbetsplatsförlagd lärande: 4 veckor

Certifikat
Du kan välja att ta följande certifikat under denna utbildning:

 • Makeup artist
 • Hårstylist
 • Stilrådgivare

Vem kan söka?
Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Vill du veta mer om utbildningen?

Hör av dig till oss för mer information om utbildningen.

Stad
Utbildningar

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Den här utbildningen finns även i

Stylist Bromma

 
600
Kurs
Poäng
Hantverksintroduktion
200
Hanterverksteknik 1
200
Hantverksteknik 2
200

Poängplan påbyggnad (nationellt yrkespaket)

 
600
Kurs
Poäng
Hantverksteknik 3
200
Hantverksteknik 4
200
Hantverksteknik 5
200
Summa 1200