×

Yrkesutbildning till betongarbetare

Genomförs i Göteborg, Varberg och Skövde

Som betongarbetare är du specialist på arbeten med betong, som är ett användbart, mångsidigt och mycket starkt byggmaterial. Betongaren arbetar med armering, gjutning och konstruktion av olika byggnationer. Betong är ett vanligt material i byggnader, broar och andra starka konstruktioner och arbetsuppgifterna är att göra dessa.

De flesta hus innehåller armerad betong i olika former så arbetet kan vara både i stora vägbyggen, husbyggande men även inomhus.

OBS. Denna utbildning ansöker du till via Boråsregionens vuxenutbildning, men utbildningen genomförs i Göteborg, Varberg och Skövde.


Mål 
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN.

Längd  
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år. Utbildningen till betongarbetare är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag.

Utbildningen 
I utbildningen ingår kurser inom Husbyggnad och inriktningskurser mot yrket. Där får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggteknik. Du får även prova på praktiska övningar inom till exempel murning och snickeri/träarbete. Därefter läser du kurser inom betong. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer. Se programblad för betongarbetare här.
 
Vem kan söka?
Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

Ansökan
OBS. Denna utbildning ansöker du till via Boråsregionens vuxenutbildning, men utbildningen genomförs i Göteborg, Varberg och Skövde.

   

Vill du veta mer om utbildningen?

Hör av dig till oss för mer information om utbildningen.

Stad
Utbildningar

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Den här utbildningen finns även i

Betongarbetare Borås

 
1700
Kurs
Poäng
Bygg och anläggning 1
200
Bygg och anläggning 2
200
Husbyggnadsprocessen
200
Husbyggnad 1
100
Husbyggnad 2
200
Husbyggnad 3 - ombyggnad
200
Betong 1 - lågform och platta på mark
100
Betong 2 - väggar och pelare
100
Betong 3 - bärlag
100
Betong 4 - golv
100
Specialyrken 1
100
Gymnasiearbete
100
Summa 1700