Bild på Therese Brantryd

Utbildningen till målare gav nya perspektiv 

Therese Brantryd har alltid tyckt om hantverksyrken och kände att hon ville arbeta med någonting praktiskt. Hon bestämde sig för att söka yrkesutbildningen Målare vid Movant i Lund.

– Som målare får du möjlighet att arbeta med kroppen och med händerna. Det är roligt och kreativt! Även min sambo har ett hantverksyrke som VVS-arbetare, och jag kände att jag ville göra någonting liknande, berättar Therese som startade utbildingen i april. 

Vid Movant får hon lära sig olika måleritekniker, spackling och tapetsering men även ritningsläsning, arbetsmiljö och ergonomi.  

– Det viktigaste som jag har lärt mig är att göra ett bra grundarbete. Att se till så att spacklingen blir riktigt bra innan man börjar måla. Annars blir slutresultatet inte alls bra.  

Therese tycker att utbildningen har gett henne nya perspektiv. 

– Jag ser saker på ett lite annorlunda sätt än jag har gjort tidigare. Plötsligt ser jag till exempel alla fel som finns hemma i lägenheten som jag inte hade lagt märke till tidigare, säger hon och skrattar. 

Efter utbildningen finns många jobb att söka.  

– Jag hoppas naturligtvis att jag ska få en anställning men mina närmsta mål är att få bra betyg och att ha roligt under utbildningen! Det bästa är att vi får arbeta så mycket praktiskt. Många utbildningar är så teoretiska, men här får jag hela tiden lära mig genom att göra. Dessutom har vi jättebra lärare. Rektorerna är också bra och du får hela tiden stöd med det du behöver. 

Här kan du läsa mer om utbildningen Målare: https://movant.se/lund/utbildningar/malare/