Tomas trivs med att vara instruktör 

Tomas Johansson är en erfaren bygglärare som arbetar vid Praktiska Gymnasiet i Sundsvall. Förutom att undervisa på gymnasiet har han också valt att bli instruktör vid Movant Säkerhetsutbildningar, där han kan dela med sig av sin kunskap inom byggbranschen.

När vi träffar Tomas berättar han entusiastiskt om varför han valde att bli instruktör vid Movant Säkerhetsutbildningar.  

- Jag har hållt på med bygg sedan jag gick ut från Västermalms skola och jobbar som bygglärare vid Praktiska Gymnasiet i Sundsvall. Jag valde att bli instruktör via Movant Säkerhetsutbildningar efter att jag tidigare varit instruktör vid MA Säkerhetsutbildningar, det blev en bra övergång och jag trivs verkligen med att vara instruktör! 

Han berättar om det roligaste med att vara instruktör och om upplägget för utbildningarna. 

- Jag tycker att det är jätteroligt att vara instruktör och få lära ut inom saker jag själv tycker är kul! Jag utbildar inom personligt fallskydd, mobila arbetsplattformar, ställningsbyggnad och säkra lyft. Upplägget för utbildningarna är bra tycker jag, det är enkelt och smidigt att bedriva sådana här typer av utbildningar kan jag tycka. 

Tomas lyfter feedbacken från eleverna. 

- Jag får emellanåt feedback från eleverna, både på eventuella förbättringsmöjligheter och på hur nöjda de är med utbildningarna. Det är välkommet med all typ av feedback och jättebra att vi får höra elevernas synpunkter. De flesta eleverna är nöjda med utbildningarna och uppskattar särskilt utbildningsformen som ger dem möjligheten att själva bestämma när de vill läsa och studera. 

Han pratar om fördelarna med att ha gått säkerhetsutbildningarna. 

- Det är fördelaktigt för eleverna att ha gått dessa utbildningar, då de är bättre förberedda när de kommer ut på sin APL. Det genererar i ytterligare kunskap att ta med sig ut i arbetslivet. 

Han svarar glatt på frågan om hur han upplever supporten från Movant. 

- Jag får fantastisk bra support från Fredrik så det funkar suveränt på den fronten. Vi har en bra kontakt, och jag får svar och lösningar när jag behöver hjälp. Det känns tryggt för mig att veta att jag alltid kan få hjälp om jag behöver det.  

Sammanfattningsvis brinner Tomas för att dela med sig av sin kunskap inom byggbranschen och trivs med att vara instruktör vid Movant Säkerhetsutbildningar. Han tycker att det är roligt att undervisa i ämnen han är passionerad över och han värdesätter feedbacken från eleverna, likaså stödet han får från Movant. 

Läs mer om Movant Säkerhetsutbildningar här: https://movant.se/sakerhetsutbildningar/