Linnea Solsjö

Testade jobb som elektriker och fastnade direkt    

Linnéa Solsjö började sin utbildning till installationselektriker i oktober förra året. Efter utbildningen vid Movant i Jönköping, hoppas hon få anställning vid något större företag. Helst vill hon arbeta med nyinstallation i villor och i mindre byggnader.

Varför valde du att utbilda dig till installationselektriker? 

– Jag tycker om att arbeta praktiskt och tyckte att arbetet verkade intressant. Tidigare har jag arbetat mycket med människor och nu ville jag göra någonting helt annat. Jag fick chans att prova på yrket, testade att installera lite, och upptäckte hur roligt det är. Då bestämde jag mig för att söka utbildningen. Förut hade jag inte tänkt på att yrket också passar tjejer. Det finns ju inte så många kvinnliga elektriker än.   

Vad tycker du har varit roligast med utbildningen, hittills? 

– Utbildningen är väldigt bred, men jag tycker bäst om de praktiska delarna och de kurser som är inriktade mot installation, alltså det som man kommer att hålla på med i framtiden.   

Vad är det viktigaste som du har lärt dig genom utbildningen? 

– Säkerheten! I alla yrken finns ju risker, men som elektriker är det extra viktigt att vara medveten om riskerna och att inte glömma bort att yrket är farligt. Sedan tycker jag att utbildningen har ett bra upplägg. Vi får lära oss väldigt mycket under en kort tid och man får ut väldigt mycket av kurserna.   

Här kan du läsa mer om utbildningen Installationselektriker vid Movant i Jönköping: https://movant.se/jonkoping/utbildningar/installationselektriker/