Bild på Amanda Hägerstrand

Tålamod och planering viktigt för målareleven Amanda 

Amanda Hägerstrand läser till målare vid Movant i Jönköping och berättar här om varför hon valt att bli just målare, framtidsmål och det roligaste med utbildningen.

Varför valde du att utbilda dig till målare? 
– Jag tycker att yrket känns roligt och omväxlande. Det passar mig som är praktiskt lagd. Dessutom finns det många målarjobb att söka, vilket var väldigt viktigt för mig när jag valde utbildning.  

Vilka mål har du med dina studier? 
– Först och främst vill jag göra klart lärlingsperioden och när jag har avslutat mina studier vill jag göra gesällprov och bli färdig målare. Eftersom jag startade utbildningen ganska nyligen, vet jag inte än vad jag tycker är roligast inom måleri eller var jag vill jobba. Viktigast just nu är att få ett jobb när jag är klar.  

Vad tycker du har varit roligast med utbildningen, hittills? 
– Det bästa är att få omsätta teori i praktik! Att till exempel få testa alla penslar till olika ändamål och att få spackla en vägg. Helt enkelt att få komma igång och jobba praktiskt.  

Vad är det viktigaste som utbildningen har lärt dig? 
– Att det inte gör något om det blir lite fel. Jag är ju här för att lära mig. Jag har också lärt mig att yrket kräver tålamod och planering. Det blir mycket torktid! 

Läs mer om Movants yrkesutbildning Målare här: https://movant.se/jonkoping/utbildningar/malare/