lagerutbildning lund

Stort behov av utbildad arbetskraft inom lager- och terminal

Anders Billing arbetar som lärare på yrkesutbildningen till lager- och terminalarbetare hos Movant i Lund och har delat med sig av sina erfarenheter kring behovet av utbildad arbetskraft inom branschen. Här berättar han om hur en yrkesutbildning kan ge en större konkurrenskraft på arbetsmarknaden och hur den förbereder eleverna att söka anställning efter utbildningen.

Enligt Anders finns det ett gap mellan antal företag som behöver utbildad arbetskraft och den takt som nyutbildade lagerarbetare kommer in på arbetsmarknaden. Här berättar han om den ökade efterfrågan i branschen och varför det kan vara avgörande att gå en yrkesutbildning för att säkra en anställning som lagerarbetare.  

– Alla företag som har ett lager där dedikerad personal jobbar, på godsterminal som exempelvis Schenker, DHL eller andra företag, fungerar som hubbar för gods. Det finns ett stort sug efter utbildad arbetskraft men det är fortfarande mycket vanligt att man saknar erfarenhet och utbildning, vilket gör det ännu bättre att ha gått vår utbildning. 

För att bli attraktiv på arbetsmarknaden inom lager- och terminal är det fördelaktigt om man har en yrkesutbildning att luta sig mot menar Anders. 

– Med en bred utbildning att stå på har man större konkurrenskraft på arbetsmarknaden gentemot övriga sökanden till jobb. Detta då de som söker för det mesta som saknar en utbildning inom lager- och terminal.  

 Anders berättar om den bästa med utbildningen och hur den förbereder eleverna inför att söka jobb som lager- och terminalarbetare. 

– Det är ofta ett högt tempo med många bollar i luften. Under utbildningen har eleverna möjlighet att erhålla truckkort A+B. 

Yrkesutbildningen till lager- och terminalarbetare erbjuds i Lund och Borås där möjlighet ges att lära sig om allt från lagerprocesser till inköp. Klicka här för att veta mer om utbildningen.