Plattsättarutbildningen stärkte Julias självförtroende

Julia Enqvist kände att jobbet som plattsättare verkade roligt och bestämde sig för att utbilda sig vid Movant i Borås. Hittills är hon väldigt nöjd med sitt val av utbildning och gillar att det är pilligt och kreativt att hålla på med plattsättning.

Det fanns fler anledningar till att Julia valde att utbilda sig till just plattsättare, en av dem var på grund av hennes pappas yrke. 

- Min pappa har arbetat som snickare i hela sitt liv, det var så jag fick upp ögonen för yrket. Plattsättaryrket är välbetalt och utbildningen är dessutom ganska kort, vilket passar mig. En annan fördel är att du kan arbeta inomhus om vintrarna.  

Julia startade utbildningen i april 2022 och känner sig väldigt nöjd med sitt val av utbildning. 

- Det känns verkligen som att yrket passar mig! Plattsättning är lite pilligt att hålla på med vilket jag gillar. Det krävs en viss noggrannhet när man plattsätter, men om något skulle bli fel går det alltid att rätta till. Det är också fantastiskt kul att få jobba med händerna och jag gillar att jobbet är så kreativt. Det blir väldigt fint när det är klart! 

Efter utbildningen, som väntas vara klar våren 2023, hoppas Julia bli anställd som plattsättare vid något företag. Hon berättar att hon hittills har fått en bred kunskap om bland annat olika typer av material och om hur hus är uppbyggda. Utbildningen har även stärkt hennes självförtroende.  

- Genom utbildningen har jag upptäckt att jag kan mycket mer än jag tror, om jag bara tror på mig själv och vågar testa mig fram. Det är en härlig känsla! 

Hon tycker att det är en fantastiskt rolig utbildning som hon gärna rekommenderar till andra. 

- Om du, precis som jag, gillar att arbeta med händerna i ett kreativt yrke skulle det här kunna passa dig som handen i handsken. Tveka inte på att söka till utbildningen! Det är en stor efterfrågan på kvinnliga plattsättare och det finns mycket jobb att söka efter att man är färdigutbildad. 

Läs mer om utbildningen plattsättare vid Movant här: https://movant.se/utbildningar/plattsattare/