Plattsättarutbildningen blev rätt val för Madelene 

Madelene Stenberg utbildar sig till plattsättare i Göteborg. Utbildningen passar henne väldigt bra då hon gillar att vara noggrann och arbeta med kroppen. På sikt strävar hon efter att bli bäst på det hon gör.

Madelene hade från början siktet inställt på att utbilda sig till målare och hade inte plattsättare i tankarna.  

- Jag sökte till målare först men kom inte in på det, och tur var väl det! Att jag sedan sökte till plattsättare och kom in kan vara det bästa jag gjort. Utbildningen passar mig som handen i handsken, så jag är väldigt nöjd med att jag tog beslutet att studera till plattsättare. 

Hon har ett tydligt mål med utbildningen – att bli bäst på det hon gör. 

- Jag vill fortsätta utvecklas och lära mig allt som går inom plattsättning. Succesivt kommer jag jobba mig upp till mitt mål, vilket helt enkelt är att bli bäst på det jag gör.  

Att det är viktigt med noggrannhet inom yrket är ingen hemlighet, Madelene betonar vikten av att bry sig om detaljerna. 

- Det är viktigt att lära sig grunderna ordentligt – hur man får upp en platta på väggen, hur man går tillväga för att få den rak och hur viktigt det är att allt ligger i linje med varandra. Utöver noggrannheten av ett väl utfört arbete är det viktigt att det är estetiskt snyggt för ögat också. Jag är ganska pedantiskt när det kommer till plattsättning, det ska vara rena och raka linjer för att jag ska bli nöjd.  

Det roligaste enligt Madelene är dels resan hon gjort för att hamna där hon är idag, och dels att man får testa på så mycket nytt. 

- På skolan uppmuntrar de oss till att bredda våra kunskaper och testa på fler saker inom olika yrken som på ett eller annat sätt går ihop med varandra. Vi har fått testa på snickeri, betongarbete, armering och målning för att nämna några saker. Konceptet i sig tycker jag är riktigt kul, att man får känna på olika yrken och testa på så mycket nytt. Utöver det skapar man sig även en större förståelse för hur alla arbeten går ihop med varandra på ett bygge, en erfarenhet jag är tacksam för och som jag tar med mig vidare in i arbetslivet.  

Hon trivs riktigt bra hittills och ser fram emot att utveckla sina kunskaper ytterligare. 

- Något jag verkligen ser fram emot är att arbeta med tätskikt, vilket jag troligtvis kommer att få lära mig mer om och arbeta med under min praktik. När det kommer till tätskikt är det väldigt styrt, det finns många regler kring hur man ska arbeta med det, vilket betyder att inte vem som helst kan eller får arbeta med det. Så den kunskapen ser jag fram emot att få! 

Hon kan varmt rekommendera utbildningen till andra.  

- Plattsättarutbildningen är helt fantastisk, jag hade rekommenderat den vidare alla dagar i veckan. Vill man lära sig och utvecklas inom plattsättning får man ut extremt mycket av den här utbildningen, och en riktigt bra grund för framtiden. 

 Läs mer om utbildningen till plattsättare vid Movant här: https://movant.se/utbildningar/plattsattare/