Bild på rektor Movant Eskilstuna

Ny utbildningsstart på Movant i Eskilstuna

I Kompetensgallerian i Eskilstuna samlas nyfikna för att se vilka yrkesutbildningar som startar den 15 november. Anna Berglund, enhetschef på Movant i Eskilstuna, var på plats för att prata med intresserade och inspirera till att ta våga ta steget till drömjobbet.

Till kompetensgallerian i Eskilstuna kan man vända sig till för vägledning kring studier och jobb. 

– Eftersom vi är nya utbildningsanordnare på orten så tar vi chansen att få träffa personer som är intresserade av att testa något nytt eller yrkesväxla, få prata lite och lära känna varandra. Vi är på plats ett par gånger under tiden som ansökningarna är öppna för att visa vilka utbildningar vi erbjuder, berättar Anna. 

Viktiga fokuspunkter är att informera om yrkesutgångarna som erbjuds, bemöta eventuella frågor och funderingar men också att fånga upp målbilden som intresserade personer kan tänkas ha inför sitt val av utbildning.  

– Många vill kunna välja en utbildning som de kan få anställningen inom medan andra har mycket kompetens sedan tidigare, exempelvis från sitt hemland, fortsätter Anna.  

I Eskilstuna kan du bland annat gå yrkesutbildningar till snickare och larm- och säkerhetstekniker. Medellönen för larm- och säkerhetstekniker är 31 400 kr respektive 32 000 för snickare. Det går redan nu att anmäla intresse till samtliga utbildningar och ansökan öppnar 20 december. Klicka här för att läsa mer om utbildningarna som erbjuds i Eskilstuna