Plugga till målare i Kalmar - lärlingsutbildning passar dig som vill få ett yrke via praktiskt arbete

Drömmer du om att måla världen vackrare? Eller kanske har du redan ett jobb men vill utforska dina konstnärliga sidor som målare? Nu är chansen här! Med vår nya lärlingsutbildning i Kalmar kan du ta steget mot att förverkliga dina drömmar.

Att vara målare är att arbeta med färg, fantasi och form, där du har stora friheter och möjligheter. Du kan utforska olika ytor som väggar, tak, dekorationsmåleri, och delta i renoveringsarbeten, fönsterbehandlingar och våtrumsprojekt både inom- och utomhus. Som målare är du en viktig del av ett kreativt team, samarbetar nära med inredare, arkitekter, och andra yrkesgrupper.

Lärlingsutbildning - vad är det?

Den mest betydande skillnaden mellan lärlingsutbildning och traditionell skolförlagd yrkesutbildning är att som lärling blir du en aktiv del av ett arbetslag på en verklig arbetsplats, där du genomför det mesta av din yrkesutbildning. På detta sätt får du inte bara teoretisk kunskap utan också praktisk erfarenhet som är oerhört värdefull på arbetsmarknaden. Detta ger dig en unik möjlighet att växa och utvecklas inom målaryrket samt skaffa dig relevanta färdigheter och erfarenheter som arbetsgivare efterfrågar.

Efter avslutad utbildning är det upp till dig att skaffa en anställning. Kanske erbjuds du en plats på det företag där du har genomfört din lärlingsutbildning, eller så har du en värdefull referens som kan öppna dörrar till nya karriärmöjligheter.

Möjligheter till jobb?

Är det svårt att få jobb som målare? Enligt bedömningar från Arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter för skickliga hantverkare att få jobb som målare under det kommande året. Måleribranschen letar med ljus och lykta efter nya talanger. Så om du brinner för måleriyrket, är det här din chans att ta steget mot en spännande och kreativ karriär!

Så vad väntar du på? Ansök till lärlingsutbildningen i Kalmar och börja din resa mot att bli en målarproffs idag! Du som är folkbokförd i Kalmar kommun kan söka denna utbildning. Ansökan är öppen t.om. 7 juni till studiestarten 12 augusti. Läs mer om utbildningen här