Movants florister ställer ut på Bromma flygplats

Under november månad blev Movants floristutbildning i Bromma kontaktad av flygplansdirektören på Bromma flygplats som ligger ett stenkast bort. Det rörde sig om en utställning i samband med Bromma flygplats nyinvigning av renoverade lokaler och en lounge.

Lärarna presenterade förslaget om utställningen för eleverna som antog sig uppdrag. Det var bråda tider och leverans skulle ske bara ett par dagar senare.

-          Vi bestämde oss för att göra en modern tolkning på svävande moln. Det passade oss perfekt då detta precis blivit en trend i vår blomstervärld, berättar Michaela Nyberg, floristlärare i Bromma.

Eleverna delades in i fyra grupper där de under en halv dag skapade konstruktionerna till molnen.

-          Vi planerade inköp, önskade blommor och antalet blommor alla fyra grupper tillsammans. Vi planerade att vårt material skulle torka under helgen för att sedan på måndagen komplettera med färska blommor, allt för att skapa och utveckla färg, form, kontraster men också för att se hur material reagerade under helgen, förklarar Ingela Lindberg Gatarski, floristlärare i Bromma.

På måndagen var det dags! Tack vare elevernas fantastiska samarbete blev de färdiga i tid och konstruktionerna fungerade utmärkt till uppdraget.  Under eftermiddagen var det dags för leverans.

Gustav, Ingela och Michaela levererade de moderna molnen till Bromma flygplats. För alla som flugit så vet vi att säkerhetskontrollerna kan vara ett projekt. Tänk er då säkerhetskontroller med flera stora blomsterarrangemang där en av växterna var Bredkaveldun – kända för att explodera för att sprida sina frön…  Allt gick bra och både medarbetare och blomstermoln passerade säkerhetskontrollerna. Därefter

skedde upphängning och placering av de fyra olika molnen, ett i ankomsthallen ett i avgångshallen och två i loungens olika delar.

-          Projektet var en succé, vi fick otroligt mycket beröm för våra moln och de vill gärna samarbeta med oss igen! Berömmet förde vi vidare till eleverna! De blev så glada och har berättat att det var kul uppdrag, där eleverna fick lära sig att skapa de moderna molnen, teamwork och inköpsplanering med framför allt - det var ett riktigt uppdrag, avslutar Michaela.

Uppdraget var, förutom att Movant fått skryta med sina duktiga elever, ett sätt för dem att få ställa ut sina alster men även att arbeta med flera kursmål i kurserna liksom det centrala innehållet för respektive klass.