‘’Jag uppskattar verkligen Movant’’ - André är instruktör för Movant Säkerhetsutbildningar 

André Holm är instruktör vid Movant Säkerhetsutbildningar och trivs i instruktörsrollen. Här delar han med sig av sina erfarenheter som instruktör och ger oss en inblick i upplägget för säkerhetsutbildningarna.

André berättar om varför han valde att bli instruktör. 

- I hela mitt liv har jag jobbat med sådant som kräver att jag har säkerhetsutbildningar, därför har jag fått prova på många olika typer av utbildningslärare och material. Jag var inte nöjd med något av det tidigare, sedan fann jag Movants lärare och material som jag verkligen uppskattar. Därmed valde jag även att bli instruktör vid Movant Säkerhetsutbildningar. 

 Vad är då det bästa med att vara instruktör? 

- Det bästa med att vara instruktör är att verkligen få känna att man lär ut sådant som elever tar åt sig av, och att man vet att eleverna kommer att jobba på ett säkrare sätt efter avslutad utbildning. Jag pratar ofta utifrån egna upplevelser och erfarenheter så jag tror att man får lite bättre kontakt med eleverna på så vis. 

Som instruktör utbildar André inom flera olika områden, inklusive brandfarliga arbeten, mobila arbetsplattformar, personligt fallskydd, säkra lyft, ställningsbyggnad och HLR. 

 - Upplägget går till så att eleverna ska ha läst igenom det digitala materialet och ha en lästid på minst 1 h och 30 minuter inför utbildningstillfället. På utbildningen går vi igenom materialet gemensamt med en PowerPoint, där brukar jag också trycka lite på vissa saker som jag tycker är extra viktigt. Efter detta följer en praktisk del där eleverna tränar på momenten och genomför certifieringsprov. Efter godkänt prov så är eleven klar. Jag informerar även eleverna om att det alltid går bra att höra av sig om de behöver hjälp eller har frågor, både under och efter utbildningen.  

Han svarar på hur utbildningarna tas emot av eleverna. 

- Jag har aldrig hört någon som inte varit nöjd efter avslutad utbildning, även de som tycker att det är lite krångligt med en digital bok blir nöjda i slutändan.  

Läs mer om Movant Säkerhetsutbildningar här: https://movant.se/sakerhetsutbildningar/