Hanna följde intresset och valde Nätverkstekniker 

Intresset för el och energi fick Hanna Dergård att söka utbildningen Nätverkstekniker vid Movant i Lund. Hon stortrivs med både utbildningen och skolan, och rekommenderar andra att gå samma utbildning.

Hanna började utbildningen i slutet av september och känner att hon valt rätt. 

- Jag har ett stort intresse för el och teknik, vilket var därför jag tänkte att den här utbildningen skulle passa mig, vilket den gör. Jag har även studerat el och energi innan på gymnasiet men jag avslutade aldrig den utbildningen. 

Efter utbildningen är hennes mål att kunna arbeta med något inom yrket. 

- Mitt främsta mål med utbildningen är att hitta en anställning så fort jag är klar med utbildningen där jag kan arbeta med något inom yrket. Sedan vill jag även lära mig så mycket som möjligt inför arbetslivet medan jag går utbildningen. 

Hanna beskriver utbildningen som rolig och lärorik, och fortsätter att berätta om hur utbildningen förbereder en för arbetslivet.  

- Det har varit kul att träffa nya människor och jag har verkligen bara positiva intryck av personerna. Det har också varit väldigt kul att få lära sig genom både teoretiska och praktiska uppgifter. Vi har fått lära oss mycket om hur det kommer att se ut sen när man kommer ut i arbetslivet, vilket för mig har varit nyttigt. Det känns bra att gå en utbildning som förbereder en för arbetslivet, något jag upplever att nätverksteknikerutbildningen gör. 

Hon avslutar med att berätta att hon stortrivs med både utbildningen och skolan, och är väldigt glad över att hon hittade till Movant.  

- Jag skulle definitivt rekommendera utbildningen till andra!  

Läs mer om utbildningen Nätverkstekniker vid Movant: https://movant.se/lund/utbildningar/natverkstekniker/