Från plattsättarelev till plattsättare 

Marco Almeida gick utbildningen till plattsättare vid Movant i Bromma. Här berättar han om tiden vid Movant, vikten av bra lärare och om jobbet på Likana Bygg AB han fick direkt efter utbildningen.

Vi träffar Marco på hans nya jobb och utbildningen minns han så här. 

- Det var väldigt roligt att gå utbildningen, dels på grund av gemenskapen med de andra eleverna och läraren, dels på grund av att man lärde sig så mycket. Har man det rätta drivet så finns möjligheterna bara runt hörnet! 

Han fortsätter med att berätta om relationen han hade till sin lärare under utbildningen. 

- Mike är fantastisk, den bästa läraren jag haft! Alla tips och trix som jag fått lära mig av honom tar jag med mig vidare ut i arbetslivet. Jag är väldigt tacksam över att få ha haft honom som lärare.  

Marco fick genom sin praktikplats en anställning på Likana Bygg AB där han idag arbetar som plattsättare. 

- Efter min praktik på företaget blev jag erbjuden en fast tjänst som plattsättare och jag tvekade inte på att tacka ja. Ett mål jag hade under utbildningen var att kunna få en anställning efteråt på ett bra företag, vilket jag fått. Jag fick en väldigt bra känsla av företaget och alla som jobbar här så det kändes självklart för mig att fortsätta här. 

Efter att ha börjat sin nya anställning tog det inte lång tid innan han fick ta mer ansvar.  

- Det gick väldigt fort faktiskt, min chef såg att jag hade viljan och drivet vilket ledde till att jag fick större ansvarsområden inom min tjänst. Jag har fått bli Lagbas, vilket är en form av ledare för ett mindre team på fyra personer. Det har gått bra med att axla det ansvaret, så det känns kul.  

Marco avslutar med att ge sitt bästa tips till elever som utbildar sig till plattsättare. 

- Det viktigaste är att ha viljan, att man vill lära sig och utvecklas. Utöver det är det bara att ha det rätta drivet som gäller. Ge 100% till utbildningen och sköt praktiken väl, det är de bästa tipsen jag kan ge! 

Läs mer om vår utbildning till plattsättare: https://movant.se/bromma/utbildningar/plattsattare/