Festlig stämning på invigningen i Jönköping  

Fredagen den 23/9 slog Movant i Jönköping upp portarna till nya lokaler och bjöd in till ett stort firande. P4 Jönköping rapporterade från invigningen i direktsänd radio och vi fick höra enhetschef Kennet Lindhes tankar om förändringen.

Det blev ett glatt och stort firande med över 150 personer samlade på invigningen. Inbjudningarna gick ut till branschkollegor, myndigheter, andra utbildningsanordnare, kunder, branschföreträdare, leverantörer och elever. På plats var bland annat Marcus Strömberg, VD på AcadeMedia, och Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Academedia Yrkesvux och Movant för att mingla och knyta kontakter.  

Den nya bygghallen dekorerades med ballonger och pynt för ändamålet, det byggdes en scen och anlitades musiker för att underhålla gästerna och det bjöds även på alkoholfritt bubbel, fika och tårta - det var en riktigt festlig stämning med andra ord!  

P4 Jönköping var på plats och gjorde några intervjuer samt rapporterade från invigningen i direktsänd radio. Det hölls även tal av enhetschef och VD under invigningen. 

Vi tog tillfället i akt att prata med Kennet Lindhe, rektor på Movant i Jönköping, för att höra hans tankar om dagen. 

- Vi kände att vi ville göra något speciellt som tack till alla som varit med på hela resan av att montera ned tidigare lokaler och återställningen, hela flytten i sig och en massiv uppbyggnad av lokalerna till en fungerande utbildningsmiljö med allt vad det innebär. Vi gjorde detta även så att eleverna tillsammans med personalen får känna att vi nu gör en nystart, säger Kennet. 

De flyttade in i lokalerna redan i början av juli men detta var den officiella invigningen. 

- I och med vår officiella invigning tillkom också den traditionella bandklippningen som gjordes av Marcus tillsammans med en elev från måleriprogrammet. Med det har vi passerat ett av de uppställda målen och kan nu fokusera på vår framtid, utveckling och fortsättning av verksamheten, säger Kennet. 

Läs mer om Movant Jönköping på: www.movant.se/jonkoping