Drömmen om att öppna en egen verkstad

Jasin Karimi gick på sitt stora intresse av bilar och valde utbildningen personbilsmekaniker i Lund. Efter utbildningen hoppas han på att få fast anställning genom praktiken. Helst vill han arbeta på en verkstad som personbilsmekaniker.

När Jasin var liten hade han ett intresse för fordon och motorer, och idag är bilintresset stort. Det är anledningen till att han valde att utbilda sig till personbilsmekaniker. 

- Jag är väldigt intresserad av att arbeta med bilar och tycker att det är roligt att lära mig mer om alla olika sätt att arbeta på, därför var den här utbildningen så lockande för mig. Jag har praktiserat på en verkstad innan och samlat på mig lite kunskaper därifrån som jag vill utveckla ytterligare. Att inom en snar framtid kunna arbeta som personbilsmekaniker känns riktigt kul! 

Han har olika syften med sin utbildning – ett mål och en dröm. 

- Just nu är mitt mål med utbildningen att få en givande praktikperiod och sedan få fast anställning genom praktiken, helst av allt på en verkstad. Där vill jag fortsätta utveckla mina kunskaper som personbilsmekaniker och förhoppningsvis trivs jag väldigt bra och har roligt också. Utöver det så har jag en dröm om att öppna min egen verkstad. För att få igenom min dröm krävs det mycket arbetslivserfarenhet och kunskap, så det är längre in i arbetslivet jag ser det hända. 

All kunskap man lär sig utbildningen och att man får arbeta med bilar har varit bland det roligaste enligt Jasin. Att samarbeta med andra är också en rolig del han lyfter fram. 

- Det är väldigt roligt att samarbeta med andra. Jag tror på vikten av ett bra samarbete där alla blir inkluderade i tankar och idéer, och där man bollar olika saker med varandra. Då har vi möjligheten att bygga på andras idéer och samtidigt lära oss väldigt mycket av varandra. Jag är öppen för andras syn på saker och ting, och löser gärna problem tillsammans.  

Utbildningen förbereder eleverna på så mycket mer än att arbeta med bilar, enligt Jasin. 

- Det vi får och lär oss genom utbildningen är kunskap, färdighet, förståelse, och värderingsförmåga. Vi får kunskaperna genom teori som behövs för att kunna arbeta inom yrket, vi får färdigheterna att kunna göra det praktiska arbetet, vi bildar oss en förståelse för samarbete när man arbetar tillsammans och utvecklar en värderingsförmåga att kunna värdera olika situationer. 

Han är väldigt nöjd med utbildningen så här långt och rekommenderar gärna vidare den till andra. 

- Min upplevelse av utbildningen hittills har varit fantastisk och jag har fått ett fint bemötande av samtliga på Movant i Lund. Jag fick ett jättefint bemötande av Anders som är rektor på Movant i Lund vid vår första kontakt, och även av mina fantastiska lärare på utbildningen. 

Läs mer om utbildningen personbilsmekaniker vid Movant här: https://movant.se/utbildningar/personbilsmekaniker/