Det stora bilintresset ledde Grace rätt 

Grace Lawrence går utbildningen personbilsmekaniker i Lund och trivs som fisken i vattnet. Hon känner att hon valt helt rätt utbildning och tycker att det är roligt att arbeta med bilar, vilket alltid har varit ett stort intresse hos henne.

Grace började utbildningen för ett år sedan och har ca ett halvår kvar. Hon valde att utbilda sig till personbilsmekaniker efter att ha testat sig fram genom olika yrken och till slut landat i vad som faktiskt var rätt för henne. 

- Jag tycker att det är väldigt roligt med bilar och har tillsammans med min pappa meckat hemma så intresset har alltid funnits där. Jag hade från början inga tankar på att det skulle bli mitt framtida yrke att hålla på med bilar, efter studenten hade jag många tankar på vad jag ville göra och testade mig fram genom olika yrken. Sedan hade jag ett samtal med mina föräldrar kring vad jag ska göra och då sa dem ‘’varför inte personbilsmekaniker?’’ och när de sa det så kändes allt plötsligt så självklart. I samma veva sökte jag in på utbildningen vid Movant och nu i efterhand känns det som helt rätt beslut. 

Hon gillar att arbeta praktiskt med händerna samt känslan av att jobba med kroppen och hålla igång, detta i kombination med bilintresset gör att yrket känns som rätt val för Grace. Nu är målet att hitta vilket område inom yrket som passar bäst. 

- Jag har inte helt bestämt mig i vilken riktning jag vill gå efter utbildningen, men målet är att hitta vilket område inom yrket som passar bäst för mig, det som jag kan känna är superroligt att jobba med. Jag vill helt enkelt hitta ‘’min plats’’. 

Att man får testa på så mycket olika saker är det roligaste med utbildningen så här långt enligt Grace. 

- Det är roligt att få testa på så mycket olika saker och känna efter vad det är man tycker bäst om. Att det finns en stor variation kring vad man välja att göra efter utbildningen känns också spännande. Sedan längtar jag till praktiken också!  

Hon känner att hon lärt sig otroligt mycket genom utbildningen och pratar om vikten av att våga testa sig fram och fråga om hjälp. 

- Mitt tips är att testa dig fram och våga fråga om det är något du inte förstår eller något du behöver hjälp med. Om du testar något under utbildningen och det blir fel har du ju möjligheten att lära sig hur man gör det rätt, så det är viktigt att komma ihåg under utbildningen att man faktiskt är där för att lära sig och bli bättre. 

Grace har älskat allt med utbildningen så här långt och kan varmt rekommendera utbildningen vidare. 

- Jag kan verkligen rekommendera utbildningen till andra som precis som jag har bilintresset och vill arbeta mer praktiskt. Genom den här utbildningen får du möjligheten att varva teori med praktiskt arbete, något som fungerat väldigt bra för mig. Om du läser detta och tänker att det här skulle kunna vara något för dig känns det som att det är något du borde testa – i bästa fall känns det helt rätt som det gjorde för mig och om inte så får du testa något nytt. 

Läs mer om utbildningen personbilsmekaniker vid Movant här: https://movant.se/utbildningar/personbilsmekaniker/