Foto: Movant

Bygglärare på Movant sadlade om som traditionell lärling

Movant vill ge människor möjligheten att skapa livet de vill ha genom utbildning och ge chansen att byta yrke. Någon som personifierar just detta är Movants yrkeslärare i Bygg och Plattsättning Mikael Helenius, som själv sadlade om och tog chansen att byta yrke när den kom.

Mikael, hur ser din yrkesbakgrund ut?

- Min bakgrund är sedan gymnasiet och även innan det anläggningsjobb med såväl trädgård, gator och torg. Jag har alltid gillat natursten och såg mycket ”fina” jobb i banklokaler och liknande och bestämde tidigt att det där är min grej. Jag ”sadlade” om och startade återigen som traditionell lärling inom plattsättning när chansen kom.

Idag är jag 55 och har jobbat på flertal företag och som jag ser det, så lärde jag mig fantastiskt mycket som egenföretagare. Med ca 10 år som lärare både på anstalt och gymnasium har jag nu hittat det bästa: Komvux, där fler får chansen att byta yrke precis som jag gjort.

Bli inspirerad och träffa Mikael och fler bygglärare på vår hemsida: https://movant.se/bromma/traffa-lararna/bygg-och-anlaggning/

Nyfiken på våra utbildningar inom Bygg och Anläggning? Klicka här.