Fordon och Transport

Fordon och Transport

Tycker du om att arbeta med fordon, eller vill arbeta i miljöer där man jobbar direkt med kunden i fokus - i en bransch i ständig utveckling? Då är Fordon och Transportprogrammet något för dig!

Inom programmet erbjuder vi utbildning inom inriktningarna – Godshantering, Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner, Personbil. Inom varje inriktning finnas det flera yrkesutgångar - som du kan läsa mer om i menyn till vänster..

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning och dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Utbildning finns även som lärling på några orter. Att läsa till lärling innebär att minst 70% av din utbildning förläggs ute på ett företag.

Längd:
Utbildningens längd i skolan varierar utifrån olika faktorer, till exempel vilken studievana eller tidigare erfarenheter som deltagaren har. Det är även olika rikttider beroende på yrkesutgång – se mer under just den yrkesutgång du är intresserad av.

Utbildningen finns i:

Skövde/
Bromma/
Umeå/
  • Bilskadereparatör

    Bilskadereparatör, eller bilplåtslagare som yrket också kallas, är ett hantverksyrke där man ständigt lär sig nya sak...

  • Fordonslackerare

    Fordonslackering är yrket för dig som uppskattar grafik, formgivning och bilar. Yrket innebär allt ifrån att spackla...