Målare

Ett kreativt och skapande yrke

Måleriyrket är ett kreativt och skapande yrke. Man jobbar med allt från underarbete såsom spackling till färdigställande med tapet och ytskiktsmålning. Yrket utövas i många olika miljöer; från målning av fönster på ett höghus till målning av väggar och tak inomhus.

Som målare kan du hamna på många olika jobb under kort tid. Vissa jobb innebär att du renoverar eller bygger nytt och gör rummen fina. På vissa jobb krävs det att man är specialiserad inom exempelvis dekorativt måleri.

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen är godkänd av Måleribranschens Yrkesnämnd - MYN.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år.

Utbildningen
Under utbildningen får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggkunskap. Du kommer att få lära dig grunderna i måleri vilket innebär grundning av väggar/tak och snickerier samt spackling av väggar och tak. Du kommer även få prova på att sätta olika sorters väv och tapeter. I utbildningen lär du dig även utomhusmålning såsom fasad-, dörr- och fönstermålning. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

 

Ansökan

Se Skövde kommuns hemsida för vidare information kring ansökan.

Se ansökningsblankett

Kontakt

För mer information kontakta:
Platschef
Mikael Bolinder
070 326 99 57

mikael.bolinder@movant.se

Måleri

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Bygg och anläggning 1
BYGBYG01
200
Bygg och anläggning 2
BYGBYG02
200
Måleriprocessen
MARMAL0
200
Måleri 1
MARMAL01
200
Måleri 2
MARMAL02
200
Måleri 3
MARMAL03
200
Måleri 4
MARMAL04
200
Måleri 5
MARMAL05
200
Tätskikt våtrum
TÄTTÄT0
100


Gymnasiearbete


Gymnasiearbete
100



Studiepoäng totalt:

1800