Fordon och Transport

Vill du arbeta i en bransch som är i ständig utveckling?

 

Tycker du om att arbeta med fordon, eller vill arbeta i miljöer där man jobbar direkt med kunden i fokus och i en bransch i ständig utveckling – då är Fordon och Transportprogrammet något för dig!

Inom programmet erbjuder vi utbildning inom inriktningarna – Godshantering, Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner och Personbil. Inom varje inriktning finnas det flera yrkesutgångar - läs mer om dessa i menyn till vänster.

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning och dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Denna utbildning finns även som lärling på några orter. Att läsa som lärling innebär att minst 70% av din utbildning förläggs ute på ett företag.

Längd:
Utbildningens längd i skolan varierar utifrån olika faktorer: till exempel vilken studievana eller tidigare erfarenheter som deltagaren har. Det är även olika rikttider beroende på yrkesutgång – se mer under just den yrkesutgång du är intresserad av.

  • Bilskadareperatör

    Bilskadereparatör, eller bilplåtslagare som yrket också kallas, är ett hantverksyrke där man ständigt lär sig nya sak...

  • Fordonslackerare

    Fordonslackering är yrket för dig som uppskattar grafik, formgivning och bilar. Yrket innebär allt ifrån att spackla...