Fordon och Transport

Vill du arbeta i en bransch som är i ständig utveckling?

Tycker du om att arbeta med fordon, eller vill arbeta i miljöer där man jobbar direkt med kunden i fokus och i en bransch i ständig utveckling – då är Fordon och Transportprogrammet något för dig!

Inom programmet erbjuder vi utbildning inom inriktningarna – Godshantering, Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner och Personbil. Inom varje inriktning finnas det flera yrkesutgångar - läs mer om dessa i menyn till vänster.

Utbildningen är uppdelad på dels skolförlagd utbildning och dels APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Denna utbildning finns även som lärling på några orter. Att läsa som lärling innebär att minst 70% av din utbildning förläggs ute på ett företag.

Längd:
Utbildningens längd i skolan varierar utifrån olika faktorer: till exempel vilken studievana eller tidigare erfarenheter som deltagaren har. Det är även olika rikttider beroende på yrkesutgång – se mer under just den yrkesutgång du är intresserad av.

  • Lastbilsmekaniker

    Yrket som lastbilsmekaniker passar dig som vill arbeta med kraftfulla motorer, modern teknik och den senaste elektron...

  • Personbilsmekaniker

    Som personbilsmekaniker arbetar du självständigt och är oftast specialiserad på ett visst bilmärke eller vissa arbets...