Kock

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen?  Vår utbildning till kock vänder sig till dig som är intresserad av matlagning. Du kommer att få laga olika rätter i varmkök, kallkök, storkök och hantera både dryck och livsmedel. Utbildningen innehåller även livsmedel och näringskunskap samt att du får lära dig dukning, servera kunder och känna på branschens höga tempo.  

Mål

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att jobba som kock. Utbildningen följer Skolverkets rekommendationer på utbildningsplan.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca nio månader. 

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Hygien
HYGHYG0
100
Livsmedels- och näringskunskap 1
LIVLIV01
100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
MÅTBRC0
100
Service och bemötande 1
SEVSEV01
100
Mat och dryck i kombination
MACMAT0
100
Servering 1
SERSER01
100
Matlagning 1
MALMAL01
100
Matlagning 2
MALMAL02
200
Matlagning 3
MALMAL03
200
Matlagning 4
MALMAL04
200



Studiepoäng totalt:

1300

Utbildningen finns i:

Halmstad/