Restaurang och livsmedel

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen?  På utbildningen Restaurang och livsmedel får du laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt bakning och hantera både dryck och livsmedel. Du får lära dig dukning, servera kunder och känna på branschens höga tempo. På Movant kan du läsa följande inriktningar:

Kock
Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen?  Vår utbildning till kock vänder sig till dig som är intresserad av matlagning. Du kommer att få laga olika rätter i varmkök, kallkök, storkök och hantera både dryck och livsmedel. Utbildningen innehåller även livsmedel och näringskunskap samt att du får lära dig dukning, servera kunder och känna på branschens höga tempo.  

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att jobba som kock. Utbildningen följer Skolverkets rekommendationer på utbildningsplan.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca nio månader.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

 

Servering
Gillar du service och att arbeta i högt tempo?  Vår utbildning i servering vänder sig till dig som är intresserad av att möta och ge god service till restaurangens kunder. Du kommer att få utbildning i service och bemötande, mat och dryck i kombination, servering, dekorationer samt drycker. Utbildningen innehåller även livsmedel och näringskunskap samt att du får lära dig dukning, servera kunder och känna på branschens höga tempo.  

Mål
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att jobba som servetris/servitör. Utbildningen följer Skolverkets rekommendationer på utbildningsplan.

Längd
Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca nio månader.

Förkunskaper
Lägst grundskolekompetens.

programikoner_movant_600x690px_restaurang

Utbildningen finns i:

Halmstad/