Ventilationsplåtslagare

Arbete för en bättre inomhusluft

Som ventilationsplåtslagare arbetar du mestadels inomhus. Du bygger och konstruerar de olika system som sköter vår luft. Du kan också arbeta med service och justeringar på olika anläggningar inom just ventilation.

Det är ett självständigt arbete, många har en servicebil som man åker till olika jobb med. Det är en växande bransch som behöver många duktiga hantverkare.

Mål:
Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för en ventilationsplåtslagare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Plåt och Ventilationsforum PVF.

Längd:
Utbildningslängden är väldigt individuellt beroende på vilka förkunskaper som deltagaren har samt beroende på vad uppdragsgivaren kräver.

Ämnen:
Kurspaket som anpassas efter vilka förkunskaper som deltagaren har, innehåller en del programgemensamma ämnen som Bygg 1+2, samt inriktningskurser såsom plåtslageriprocessen, ventilationsplåtslageri samt plåtslageritekniker och slutligen specialkurser inom ventilationsplåtslageri, luft och montage. 

APL- Arbetsplatsförlagt lärande ingår.

Förkunskaper:
Lägst grundskola

 

Poängplan

Kurs
Kurskod
Poäng
Plåtslageriprocessen
PLÅPLS0
200
Plåtslageriteknik - grunder
PLÅPLÅ0
100
Ventilationsplåtslageri 1
VENVET01
100
Ventilationsplåtslageri 2
VENVET02
200
Ventilationsmontering 1
VENVEN01
100
Ventilationsmontering 2
VENVEN02
200
Ventilationsservice
VENVEI0
100


Valbara kurser


Luftbehandling-grund
VETLUF0
100
Ventilationsteknik – injustering
PLTPLT0
100
Ventilationsisolering
VETVEL0
200
Byggnadsplåtslageri 1
PLTBYG01
200
Lättbyggnadsteknik
PLTLÄT0
200Studiepoäng totalt:

1200