Utbildningar Arbetsförmedlingen

Vill du utbilda dig till ett yrke?

Arbetsmarknadsutbildningarna är för dig som är inskriven som arbetslös på arbetsförmedlingen. Vi har utbildningar inom Bygg och Anläggning och Fordon och Transport. Utbildningstiden är ca ett år och efter avslutad utbildning får du ett intyg på dina kunskaper, färdigställer du utbildningen registreras du som lärling i respektive branschregister.

Har du erfarenhet från något av nedanstående yrken från ditt hemland men inte har tillräckligt med kunskaper i det svenska språket kan vi kombinera yrkesutbildning med yrkessvenska med målet att nå ett svenskt yrkesbevis.

Arbetsmarknadsutbildningen Bygg och Anläggning är för dig som är intresserad av att utbilda dig till eller fördjupa kunskaper inom träarbetare, mureri, väg och anläggningsarbetare, golvläggare , håltagare, plattsättare, golvläggare, takmontör eller undertaksmontör. Dessa inriktningar finns på orterna Halmstad, Skövde och Södertälje.

Arbetsmarknadsutbildningen Bygg och Ventilationsplåt är en ny utbildning till byggnadsplåtslagare eller ventilationsplåtslagare. Dessa utbildningar finns i Malmö, Göteborg och Märsta.

Arbetsmarknadsutbildning Fordonslackering är en ny utbildning till fordonslackerare och finns i Stockholm/Liljeholmen.

Du söker till oss via din kontakt på arbetsförmedlingen.

 

  • Bygg och Anläggning

    Tycker du om att skapa något med händerna och samtidigt få vara med och bygga något som är bestående över tid – då ka...

  • Fordon och Transport

    Tycker du om att arbeta med fordon, eller vill arbeta i miljöer där man jobbar direkt med kunden i fokus och i en bra...

Jobbtrappan

Det är dags för dig nu

I Jobbtrappan bedriver vi förstärkt arbetsträning för dig som varit arbetssökande ca ett år eller längre och nu är inskriven i ungdomsgarantin eller jobb- och utvecklingsgarantin. Jobbtrappan finns således både för yngre och lite äldre. Jobbtrappans fokus är att stötta dig till ett nytt arbete, ge dig nya idéer för hur du kan använda din kompetens samt utveckla din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder också vår interna praktik (prova-på) som bl.a. ger dig insikter i praktiska yrken. Jobbtrappan finns i dagsläget på tre orter och för lokal information om hur Jobbtrappan fungerar på din ort, läs under respektive enhet (Movant Göteborg, Movant Lund och Movant Skövde).