GRvux
//På Gång
Nyhet /

Vill du komma in i byggbranschen?

movant
//På Gång
Nyhet /

Yrkes-SM

movant_svets_Petra_Rydbacken_webb
//På Gång
Nyhet /

VVS-utbildning i Göteborg

– Det blev bättre än vi hade förväntat oss, säger elever vid Movants VVS-utbildning i Göteborg.

På VVS-utbildningen i Göteborg har man 43 elever som under cirka ett år studerar värme, ventilation och sanitet. Den största delen handlar om rör men man får också kunskap inom el, svets, service och bemötande.

Läs hela artikeln på brvux.se

nyhet_start_Movant_Jönköping
Skärmklipp_youtube_glastekniker
//På Gång
Nyhet /

Glastekniker

Se branschens film om hur det är att jobba inom yrket. 

DSCN0805-kopia-1080x703
//På Gång
Nyhet /

PVF möter Anna Ekström

Utöver Therese Berganäs från PVF Yrke & Utbildning medverkade även Emelie Ståhl, vd för Björn Perssons plåtslageri och initiativtagare till nätverket Stålkvinnorna samt John Norberg, yrkesambassadör, plåtslagare och tidigare elev vid Stockholms byggtekniska gymnasium.

Målet var att gemensamt diskutera lösningar på branschens utmaningar och hur de tillsammans kan arbeta för att hitta nya vägar framåt. Ett underlag som tagits fram utifrån den rekryteringsbehovsundersökning som genomfördes i våras lämnades över till Anna Ekström. Underlaget beskriver bland annat branschens situation i dagsläget samt hur det ser ut med behov av arbetskraft, både på riksnivå och lokalnivå.

forstklassig_skola_2017_952x600_webb
//På Gång
Nyhet /

Movant Bromma är en förstklassig skola

Den 25 augusti 2017 blev Movant Bromma en förstklassig skola. Det innebär att du som elev får en bra grundutbildning för att klara ditt branschprov och rätt förutsättningar inför din fortsatta utbildning på ett företag. Movant är numera ledande gällande antal branschgodkända skolor.

- Vi är så klart jättestolta över att ha blivit en förstklassig skola. Det ger våra elever bra förutsättningar att via våra utbildningar få sitt drömjobb. 

Säger Anwar Jamil, Rektor och Verksamhetschef på Movant Bromma.

Idag utbildar Movant Bromma elever inom bygg och anläggning, hantverk (inkluderar florist, stylist, frisör, låssmed), vvs och fastighet samt fordon och transport. De tre första utbildningarna söker eleverna via komvux och den sistnämnda via arbetsförmedlingen. För vuxenutbildningar som Movant är kvalitetskontrollen ett måste för att du som elev ska få tillgodoräkna dig hela utbildningen. Varje år utförs det en ny kontroll för att se till att vi lever upp till kraven. På så vis kan du vara säker på att din utbildning håller hög kvalitet. Här hittar du en lista på alla Movants branschgodkända utbildningar.

Byggaren4
//På Gång
Nyhet /

Byggnadsarbetaren.

Med sikte på säkra bygg jobb.

Maria arbetade som undersköterska, Tobias jobbade inom it och Felipe var arbetslös.
Nu omskolar sig de till anläggare, snickare och ventilationsplåtslagare. Byggyrken där möjligheterna är goda att få jobb.

Läs mer här

 

Om Oss


Från jobbdröm till drömjobb.

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. 

Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. I programråd, branschråd och andra samarbeten träffar vi, både lärare och elever, arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer och företag. Där diskuterar vi upplägg, innehåll och kvalitet ur både företags- och skolperspektiv. I dessa forum diskuterar vi även dimensionering av platser på de olika utbildningarna, för att motsvara företagens behov av arbetskraft.

Kontakt


Besöksadress Huvudkontoret
Norra Ågatan 10
416 64 Göteborg

Postadress
Box 2546

403 17 Göteborg

 

Tel: 031-703 52 20 
E-post: epost@movant.se

 

 

Sociala Medier


Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder cookies. Läs mer Jag förstår